AGV 5

Wil je jouw bedrijfsvoering nog efficiënter maken dan dat het al is? Met deze aanpassing krijg je het voor elkaar.

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren. Dit kan gaan over bijvoorbeeld een kaasfabriek, maar ook een financieel dienstverlener kan zijn of haar efficiëntie verhogen. Je kan op verschillende manier jouw efficiëntie verbeteren. Zo is een van deze manieren, het gebruik van een agv. Nou zie ik je al denken over wat een agv nou precies is. Het staat in ieder geval voor automated guided vehicle. Heb je al enig idee? We lichten het voor je toe, zodat jij niet voor onzekerheden komt te staan.

Wat is agv nou precies?

AGV of ook wel Automated Guided Vehicle houdt het volgende in. Dit zijn automatisch geleide voertuigen die kunnen worden gebruikt om verschillende logistieke processen in jouw bedrijfsvoering uit handen te kunnen nemen. Deze voertuigen hebben als hoofdtaak om jouw interne logistiek te optimaliseren. Daarnaast sluit de agv ook uitstekend aan op het lean manufacturing principe en technologie 4.0. Dit allemaal om er ook echt zeker van te zijn dat deze technologie met de tijd mee gaat of misschien we de tijd voor is. Een vraag die bij mij snel opkwam luidde: Hoe gebruik ik deze voertuigen en is dat wel goed te doen voor mijn medewerkers? Het antwoord daarop is dat deze agv’s eenvoudig te gebruiken zijn, door zijn easy-to-use eigenschappen. Verder bestaan de agv’s uit verschillende basisuitvoeringen, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om tot maatwerk te gaan.

Verschillende voorbeelden van agv’s

De agv’s kunnen verschillen van de traditionele agv’s tot het op maat gemaakte werk. Uiteindelijk hebben ze allemaal het doel om de flexibiliteit en de efficiëntie te kunnen optimaliseren. Enkele voorbeelden van deze agv’s zijn: Agv softwares, -navigatie, -types en -accus. Zo kunt u optimaal blijven presteren en de concurrent voorblijven in de markt.