locker 3

De ins en outs van smart lockers

In dit digitale tijdperk kijken we nergens meer raar van op. Zo geldt dit ook voor smart lockers. Het is namelijk zo dat er enorm veel mensen kiezen om hun bestellingen te krijgen via een smart locker. Maar wat zijn smart lockers nou eigenlijk? Het is eigenlijk niets anders dan een kluis dat beschikt over een digitaal slot. Door middel van dit digitale slot is het mogelijk om de locker te openen. Dit slot verkrijg je in principe vaak in de vorm van een wachtwoord of QR-code. Nu je weet wat een smart locker is, ben je vast benieuwd naar wat het je eigenlijk kan opleveren. Daarom zet ik voor jou de voordelen op een rijtje.

Het biedt comfort en functionaliteit

Ten eerste bieden een smart lockers comfort. Waarom? Omdat je onder andere zelf kunt kiezen wanneer je je pakketje ophaalt. Het enige wat je hoeft te doen is aangeven welke locker je wilt. Postbedrijven moeten immer weten waar ze het pakketje heen kunnen brengen. Dus door een plaats en locker te selecteren kun je het pakketje ophalen wanneer jij er zin in hebt. Dit is handig, omdat ophaalpunten vaak rond 17:00 of 18:00 dicht gaan. Dit komt natuurlijk niet handig uit als je de hele dag moet werken. Daarom is het enorm voordelig om wanneer het jou uitkomt het pakket op te halen.

Je kunt gemakkelijk en wanneer je wilt je bestelling ophalen

Daarnaast is het goed om te weten dat en smart locker veilig is. Niemand kan jouw locker openmaken. Ze hebben daar immers een code voor nodig. Diefstal is dus haast niet mogelijk. Dit is anders dan wanneer je een pakket ophaalt bij een afhaalpunt. Er zijn namelijk genoeg horrorverhalen die laten zien dat sommige mensen een pakketje van iemand anders meenemen. Dat voorkom je door te kiezen voor een smart locker.