Zoek jij een geldkluis?

Heb jij vaak grotere bedragen contant geld in huis of in jouw winkel? Dan is een geldkluis absoluut geen overbodige luxe! Je wilt natuurlijk graag je bezittingen goed beschermen. Uiteraard kun je er voor kiezen om het geld op de bank te zetten, maar dit is niet altijd een optie en het kan ook niet altijd even snel geregeld worden. Een geldkluis is dan een goed alternatief. Zo weet je dat jouw financiële middelen veilig zijn en niet zomaar in de handen van anderen kunnen vallen. Dat is een prettige gedachte!

Contant geld bewaren in geldkluis

Steeds meer mensen maken vooral gebruik van hun pinpas, contante geldmiddelen hebben zij zelden. Dat merken winkeleigenaren en je merkt het zelf thuis natuurlijk ook, er zitten maar weinig biljetten en munten in je portemonnee. Toch is een geldkluis nog steeds niet overbodig geworden, misschien heb je er nu juist wel meer behoefte aan dan ooit! Krijg jij voor klussen die je uitvoert contant betaald? Dan is de kans groot dat je vergeet dit geld snel weer uit te geven, gewend als je bent aan pinnen. Het is dan verstandig om wat je in huis hebt aan cash veilig op te bergen in bijvoorbeeld een geldkluis. Ook voor winkels en bepaalde bedrijven is een kluis erg belangrijk. Eerder ging je misschien iedere dag naar de bank om je omzet van die dag te laten storten. Maar nu er minder cash betaald wordt en geld storten steeds duurder wordt, zul je dit minder vaak doen. In de tussentijd moet je de geldmiddelen natuurlijk wel veilig bewaren, je moet er niet aan denken dat criminelen inbreken in jouw zaak en je papiergeld en muntgeld zo mee kunnen nemen! In een geldkluis ligt het een stuk veiliger, de kans dat het dan gestolen wordt is behoorlijk kleiner.

Verschillende varianten

Er zijn natuurlijk verschillende varianten waar je uit kunt kiezen als je een geldkluis wilt kopen. Wat zijn de opties die je hebt? Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende soorten sloten:

  • dubbelbaard sleutelslot
  • elektronisch codeslot
  • mechanisch cijferslot
  • dubbele sloten

Maar dat zijn niet de enige punten waarop kluizen van elkaar kunnen verschillen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook verschillen wat betreft het formaat dat ze hebben en het aantal legborden dat er in zit. Welk model voor jou de beste optie is, is afhankelijk van de hoeveelheid geld die jij meestal bewaart en ook of dit vooral papiergeld of muntgeld is. Munten nemen immers veel meer ruimte in. Daarnaast moet je bij de keus van een geldkluis ook letten op het soort bescherming dat deze biedt. Natuurlijk zijn ze altijd inbraakwerend, maar sommige zijn ook brandwerend. Uiteraard altijd tot een bepaalde temperatuur, maar het maakt de kans een stuk kleiner dat jij je geldmiddelen in een brand kwijtraakt. Ook kunnen de kluizen op verschillende manieren geplaatst worden, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een model dat in een muur ingebouwd kan worden. Zo zijn er dus verschillende opties. Waar je in ieder geval niet over na hoeft te denken, is waar jij je geldkluis het beste kunt kopen – hiervoor ben je bij Mustang Safes namelijk aan het juiste adres!

Lees meer…