actuele rentestanden

Zo vind je actuele rentestanden

Rente verandert snel. De financiële wereld verandert dan ook snel. Wat nu nog een normale rente of tarief is, kan volgende week anders zijn. Het is dan ook goed om actuele rentestanden bij te houden wanneer je hiermee te maken hebt. Of het nu gaat om sparen, lenen of investeren. Rente is er een belangrijk onderdeel van.

actuele rentestanden

Hoe vind ik actuele rentestanden?

De meest actuele rentestanden ga je niet vinden door je bank te bellen. Je staat daar ongetwijfeld lang in de wacht want callcenters hebben het drukker dan ooit. Bovendien kunnen zij je vaak alleen de rentestanden vertellen van aan hen gerelateerde producten en diensten. Maar jij wil ze natuurlijk allemaal. Gelukkig zijn er websites die de actuele rentestanden voor jou bij kunnen houden. Dat is niet mis. 

actuele rentestanden

Waarom is de rente nu zo laag?

De spaarrentes zijn op dit moment historisch laag. Sommige banken bieden zelfs helemaal geen rente meer. Kort gezegd komt dit doordat banken een deel van het spaargeld op een rekening bij de Europese Centrale Bank (ECB) moeten zetten. Hiervoor betalen de banken op dit moment een negatieve rente. Hierdoor kost jouw spaargeld de bank geld.

Historisch laag

Je hebt dan ook ongetwijfeld wel eens de term ‘’historisch laag’’ voorbij horen komen de afgelopen jaren. Dit is een nasleep van de economische crisis. Dat spaargeld kun je gelukkig ook op andere manieren vermeerderen. Daar komen wel meer risico’s bij kijken. Ga bijvoorbeeld beleggen of investeer in vastgoed of goud.