WiFi problemen

WiFi problemen kunt u voorkomen met een degelijk netwerk

Er is niets vervelender dan een netwerk wat niet werkt! Hoe voorkomt u deze WiFi problemen? In dit artikel vertellen we u meer over het belang van een degelijke netwerkstructuur binnen uw organisatie, de mogelijkheid om problemen met uw netwerk snel op te laten lossen, enzovoorts. Heeft u bijvoorbeeld al eens gekeken naar de mogelijkheid om gebruik te maken van de cloudoplossingen van Aruba Networks? Met deze oplossingen is het mogelijk om een netwerk vanuit de cloud op te zetten en te (laten) beheren.

Tip: let bij WiFi problemen niet alleen op de betrouwbaarheid van uw netwerken, maar ook op de beveiliging hiervan. Na de invoering van de nieuwe AVG wet is het beveiligen van uw netwerken steeds belangrijker geworden.

Netwerk

Goede infrastructuur voorkomt WiFi problemen

Om de productiviteit van uw medewerkers niet te laten verminderen bij WiFi problemen, is het raadzaam om voor meerdere WiFi-netwerken te kiezen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een gesloten netwerk voor uw eigen personeel heeft, in combinatie met een open netwerk voor bezoekers. De kans is groot dat een van beide netwerken zal blijven werken bij WiFi problemen! Daarbij zorgt u er op deze manier voor, dat de netwerken beter beveiligd zijn. Het kan gevaarlijk zijn, als kwaadwillende gasten toegang hebben tot het WiFi-netwerk waarop ook printers en interne computers aangesloten zijn.

Stabiliteit

Netwerkbeheerder inzetten binnen uw organisatie

Door een goede infrastructuur te combineren met een netwerkbeheerder, is de kans op WiFi problemen kleiner. Een netwerkbeheerder kan voor het regelmatig updaten van het netwerk zorgen, voor het controleren van de beveiliging en stabiliteit van het netwerk, enzovoorts. Zo wordt het voor kwaadwillende personen lastiger om toegang te krijgen tot de netwerken binnen uw organisatie. Een goede netwerkinfrastructuur helpt deze netwerkbeheerder bij het opsporen van de bron van de problemen op uw netwerk.