Wat is seo?

Wat is SEO?

De manier van reclame maken is tegenwoordig compleet anders. Zo zijn reclameborden uit de mode en wordt er nu veelal gebruik gemaakt van het internet. Met behulp van het internet kun je tegenwoordig eenvoudig reclame maken. Wel is het hierbij belangrijk dat je het op de juiste manier doet. Zo kun je gebruik maken van social media, maar is het daarnaast ook mogelijk om met behulp van zoekmachines meer bezoekers naar jouw bedrijf te trekken. Wanneer we kijken naar de vraag ‘wat is SEO?’, gaat het om een betere vindbaarheid creëren in zoekmachines.

Wat is seo?

Bekende zoekmachines

Wereldwijd zijn er een aantal zoekmachines die erg veel worden gebruik. Zo zijn er mensen die Bing gebruiken, maar gebruikt het merendeel van de internetgebruikers Google. Om ervoor te zorgen dat je op bijvoorbeeld Google goed gevonden wordt, zal je site aan een aantal criteria moeten doen. Zo is de snelheid van je site belangrijk, maar moet je site daarnaast ook goede content bevatten. 

Met goede content bereik je een grote groep

Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je site gevonden wordt op het internet, zal je gebruik moeten maken van goede content. Het gaat hierbij zowel om teksten, als om afbeeldingen en videos. Bij zowel de tekstuele als visuele content is het belangrijk dat deze zijn afgestemd op specifieke zoekwoorden. Zoekwoorden zijn termen die mensen bijvoorbeeld in Google intypen om op een specifiek onderwerp uit te komen. Om goed gevonden te kunnen worden op het internet, is het belangrijk dat er hier rekening mee wordt gehouden bij het in elkaar zetten van de site. Veel mensen gebruiken SEO-teksten om daarop gevonden te worden en linken deze vervolgens door naar een voor hen belangrijke pagina.

Wat is seo?

Het linkprofiel speelt ook een belangrijke rol

Naast dat de content op een site goed moet zijn, is het ook uiterst belang dat er een goed linkprofiel is. Zo draagt een sterk linkprofiel bij aan een betere vindbaarheid. De eerste vorm van linkbuilding die vrijwel iedereen uit kan voeren, is de interne linkbuilding. Hierbij worden alle pagina’s naar elkaar doorgelinkt en ontstaat er als het ware een krachtig web. Een zoekmachine herkent dit en zal je hoger laten scoren. Naast interne linkbuilding is ook de externe linkbuilding van belang. Hier gaat het erom dat andere site naar jouw pagina verwijzen. Voor zoekmachines is dit een vorm van erkenning. Hierdoor zal jouw pagina hoger in de desbetreffende zoekmachine terecht komen.