Wat is ‘het nieuwe werken’?

Steeds vaker zie het langskomen: het nieuwe werken. Het nieuwe werken is een flexibele manier van werken die uit de ICT-sector is ontstaan. Het uitgangspunt is dat alle werknemers overal toeging hebben tot de informatie die ze nodig hebben. Zo hoeven ze niet naar kantoor om werk te gaan doen, maar kunnen ze dit werk ook vanaf thuis of andere plekken met internetverbinding doen. Het gaat om een andere manier van organisatie.

Hoe gaat het nieuwe werken?

Het nieuwe werken kan je opschrijven met een aantal kenmerken. Het belangrijkste kenmerk is dat de medewerkers werken op basis van vertrouwen. Als je niet vaak op kantoor werkt moet het vertrouwen er wel zijn dat je gewoon je werk doet. Dit beïnvloedt de vorm van aansturing en leidinggeven. Het gaat er dus echt om welk resultaat er wordt neergezet en niet zo zeer of iemand aanwezig is. Vrijheid is een belangrijk aspect hierin. Vrije mensen behalen over het algemeen betere resultaten.

Voordelen van het nieuwe werken

Door de soepelere organisatie en de vrije werknemers worden de bedrijfsresultaten verbeterd en stijgt de arbeidsproductiviteit enorm. Het zorgt uiteindelijk voor een flinke kostenbesparing op lange termijn doordat je een minder groot kantoor nodig hebt, minder print en minder reiskosten hoeft te vergoeden. Het bedrijf wordt ook aantrekkelijker voor nieuwe werknemers. Men vindt flexibiliteit steeds belangrijker en het nieuwe werken helpt hier enorm bij.

Wil je ook beginnen met het nieuwe werken, maar weet je niet hoe het moet? Laat je dan begeleiden door adviesbureau YNNO, de specialist in het nieuwe werken! Ze helpen jouw bedrijf een stapje vooruit!