Wat hoort er allemaal in een valbeveiliging set?

Tijdens het afdalen van grote hoogtes voor bijvoorbeeld je werk, is het belangrijk dat je goed gezekerd bent zodat je niet valt en dus geen letsel oploopt. Het hebben van de juiste valbeveiliging set is cruciaal, omdat hier je leven soms letterlijk vanaf kan hangen. Om zeker te zijn dat je beschermd bent, biedt G4S Safety Solutions een uitgebreid assortiment aan om je eigen valbescherming set samen te stellen. Maar welke producten moeten allemaal in deze valbescherming set worden opgenomen? Hieronder een aantal zaken waar je in ieder geval rekening mee moet houden, ongeacht waarvoor je de valbescherming set nodig hebt.

Veiligheidsharnas

Het belangrijkste bij een valbescherming set is dat je gezekerd bent op zo’n manier dat je niet kan vallen. Deze zekerheid wil je het liefst zo dichtbij je hebben als mogelijk, en dat kan doordat je een veiligheidsharnas draagt. Dit is een speciale constructie die je over je (werk-) kleding aandoet en het hele lichaam tegenhoudt als je dreigt te vallen. Bij G4S zijn er verschillende veiligheidsharnassen beschikbaar van verschillende merken, waardoor er altijd wel één bijzit die jij prettig vindt.

Valstopblok

Het is natuurlijk fijn als je het veiligheidsharnas kunt aantrekken, maar als deze nergens aan vastzit kan het zijn tegenhoudende functie niet uitvoeren. Daarom moet je altijd je harnas vastmaken aan een valstopblok. Dit is een katrol met een stevig draad waar je aan kunt hangen met een automatische stop, zodat deze niet doorrolt wanneer je valt. Het spreekwoordelijk hangen aan een zijden draadje is in dit geval een dikke kabel met valstopblok. De reddingslier, zoals de kabel ook wel wordt genoemd, kan ook los van de volstopblok besteld worden, zolang je tijdens je werk of activiteit maar iets hebt waar de lier aan vastgemaakt kan worden.

Driepoot

G4S heeft ook speciale driepoten om je valbescherming aan vast te maken. Deze kan onder andere belangrijk zijn tijdens werk alleen op een oneven vloer. Door het speciale systeem kan de driepoot niet zo snel kantelen en biedt het een goede zekerheid. Verder biedt G4S meerdere extra onderdelen om je valbescherming set uit te breiden, maar deze drie zijn toch wel de meest cruciale onderdelen.