Smart doelstellingen: Bereik je doelen op een slimme manier

Als je doelen wilt bereiken, is het belangrijk om ze op een slimme manier te formuleren. smart doelstellingen zorgen ervoor dat je gericht te werk gaat en je je doelen ook daadwerkelijk behaalt. In deze blog vertellen we je meer over smart doelstellingen en hoe je deze kunt toepassen voor jouw persoonlijke doelen en bijvoorbeeld ook voor je werk.

Wat zijn smart doelstellingen?

smart doelstellingen zijn doelen die voldoen aan bepaalde criteria. De afkorting SMART staat voor:

 • Specifiek
 • Meetbaar
 • Acceptabel
 • Realistisc
 • Tijdsgebonden

Een doel is specifiek als het duidelijk omschreven is. Een meetbaar doel kun je concreet meten, bijvoorbeeld in geld, tijd of kwaliteit. Een acceptabel doel is haalbaar en past bij de persoon of organisatie die het doel stelt. Een realistisch doel is gebaseerd op de huidige situatie en omstandigheden. Tijdsgebonden betekent dat het doel binnen een bepaalde periode bereikt moet worden.

Hoe formuleer je smart doelstellingen?

Om smart doelstellingen te formuleren, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Bepaal wat je wilt bereiken
 2. Maak het doel specifiek
 3. Maak het doel meetbaar
 4. Zorg dat het doel acceptabel is
 5. Zorg dat het doel realistisch is
 6. Maak het doel tijdsgebonden

Bijvoorbeeld: “Ik wil binnen drie maanden vijf kilo afvallen door elke dag een half uur te wandelen en gezonder te eten.”

Waarom zijn smart doelstellingen belangrijk?

smart doelstellingen zorgen ervoor dat je gericht te werk gaat en je je doelen ook daadwerkelijk behaalt. Door een doel specifiek en meetbaar te maken, weet je precies wat je moet doen om het doel te bereiken. Als het doel acceptabel en realistisch is, voorkom je dat je te hoge eisen aan jezelf stelt en teleurgesteld raakt als het niet lukt. Door het doel tijdsgebonden te maken, heb je een stok achter de deur en weet je wanneer je resultaat moet hebben geboekt.

Hoe helpt tijdwinst.com bij het behalen van smart doelstellingen?

Bij tijdwinst.com geloven we in het belang van smart doelstellingen. Onze trainingen en coaching zijn erop gericht om mensen en organisaties te helpen bij het behalen van hun doelen op een efficiënte manier. Door bijvoorbeeld tijd te besparen op administratieve taken, kun je meer tijd besteden aan het behalen van je doelen. Onze professionals geven ook coaching op maat om je te helpen je doelen te behalen en je tijd optimaal te benutten.

Conclusie

smart doelstellingen zijn belangrijk om gericht te werk te gaan en je doelen te behalen. Het is aan te raden om bij het stellen van doelen de SMART-methode toe te passen. Zo maak je je doelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden. Door deze criteria toe te passen weet je precies wat je moet doen om je doelen te bereiken en voorkom je dat je te hoge eisen aan jezelf stelt. Bij tijdwinst.com geloven we ook in het belang van smart doelstellingen. Onze trainingen en coaching zijn erop gericht om mensen en organisaties te helpen bij het behalen van hun doelen op een efficiënte manier. Of het nu gaat om het behalen van persoonlijke doelen of doelen op het werk, wij helpen je graag verder. Met onze coaching op maat en tijdbesparende oplossingen kun je optimaal gebruikmaken van je tijd en je doelen efficiënter behalen. Zo bereik je je doelen op een slimme en effectieve manier.