Meer grip op ledenregistratie met software

Het inschrijven bij een vereniging, tijdschrift of workshop, voor de klant wordt dit zo makkelijk mogelijk gemaakt in de hoop zoveel mogelijk leden of abonnees te trekken. Voor de organisatie daarachter is dit vaak wat ingewikkelder, hoe maak je nou zo eenvoudig mogelijk een site waar men zich ergens voor kan inschrijven? Voor deze vraag moet er eigenlijk op twee onderdelen worden ingezoomd, wat degene op de website ziet is namelijk anders dan de eigenaar van de website te zien krijgt. Er moet dus gekeken worden naar de weergave op de website en naar de ledenregistratie software die er achter zit.

Wat ziet de websitebezoeker?

Het doel van de website is dat alles er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet: een mooie opening, pakkende titels en niet teveel informatie met als doel de websitebezoeker niet af te leiden van het doel. Voor een mooie opening gebruikt een website eigenaar vaak een of meerdere mooie afbeeldingen en probeert de tekst afbeeldingen verdeling zo mooi mogelijk te houden. Dit is meteen ook van toepassing op het volgende punt, de titels. Naast dat deze titels goed op de inhoud moeten slaan, moeten deze niet te lang en niet te kort zijn. Dit brengt de mooie opening weer in gevaar. Als laatste punt is het belangrijk dat de website overzichtelijk is en dat het duidelijk te vinden moet zijn waar iemand zich in zou kunnen schrijven bij bijvoorbeeld een vereniging. Als er teveel informatie is kan dit voor verwarring en soms zelfs frustratie zorgen, deze gevoelens wil niemand bij zijn toekomstige leden oproepen.

Zo wordt de eigenaar geholpen

Dan is er nog wat de website eigenaar alleen ziet, de ledenadministratie. Het inschrijven moet namelijk wel zorgen voor een daadwerkelijke actie, iemand wil namelijk lid worden met een doel. Bij deze administratie is er allerlei ledenregistratie software die kan helpen met het bijhouden van wie de leden zijn, of deze leden bijvoorbeeld al hebben betaald en wat bijvoorbeeld hun functie is binnen de organisatie. Deze software helpt dus bij de daadwerkelijke actie van het inschrijven doordat hun naam in het systeem komt en belangrijke zaken als betaling nauwkeurig worden bijgehouden. Om meer grip te krijgen op de voorraad kan daarnaast software voorraadbeheer een waardevolle toevoeging zijn.