Hovenier gezocht? Zo vind je een goede

Hovenier gezocht? Want heb jij een grote tuin, maar geen tijd om deze te onderhouden? Of heb je wel tijd, maar simpelweg geen groene vingers? Dan is het wellicht tijd om een hovenier in te huren. Maar hoe vind je een goede hovenier voor jouw specifieke wensen? In deze blog delen we vijf tips voor als je op zoek bent naar een hovenier.

Maak duidelijk wat je verwacht

Voordat je gaat zoeken naar een hovenier is het belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben wat je verwacht van de hovenier. Wil je alleen het gras laten maaien of moeten er ook nieuwe planten aangeplant worden? Moet de hovenier het hele jaar door onderhoud plegen of alleen in de lente en de zomer? Door dit vooraf te bepalen, maak je het voor jezelf en de hovenier een stuk makkelijker om afspraken te maken.

Vraag om referenties

Een goede manier om te bepalen of een hovenier betrouwbaar en kundig is, is door te vragen om referenties. Een goede hovenier zal geen moeite hebben om referenties te delen. Neem contact op met deze referenties en vraag naar hun ervaringen met de hovenier. Zo krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten.

Check de ervaring van de hovenier

Een hovenier die al jaren in het vak zit, heeft vaak meer ervaring dan een beginnende hovenier. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een beginnende hovenier per definitie slechter is. Maar als je op zoek bent naar een hovenier voor een grootschalig project, dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor een hovenier met meer ervaring.

Vraag om een offerte

Als je een aantal hoveniers hebt gevonden die aan jouw verwachtingen voldoen, dan is het tijd om offertes op te vragen. Maak duidelijk wat je verwacht en vraag om een gedetailleerde offerte. Zo kun je de kosten met elkaar vergelijken en de beste keuze maken.

Kies voor afspraakgarantie

Sommige hoveniers bieden afspraakgarantie. Dit wil zeggen dat als de hovenier niet op de afgesproken tijd komt opdagen, je het recht hebt om een korting te krijgen of zelfs het hele bedrag terug te vragen. Dit biedt nog meer zekerheid en vertrouwen voor jou als klant.

Samenvatting

Een hovenier inhuren kan een fijne oplossing zijn als je zelf geen tijd of kennis hebt om je tuin te onderhouden. Door de bovengenoemde tips in acht te nemen, kun je de beste keuze maken en genieten van een prachtige tuin zonder zorgen.

Bron: Actief65+